Hollinger: Lakers ma Clippers o le a vave ona feagai ma faafitauli; O lo'o Sailia e le Masaga Thompson Ovataimi Elite

Mo le lelei pe leaga, o le fesili pito sili lea ona taua o loʻo taumafai uma faiaoga ma ofisa i luma e tali i le taaloga muamua o le vaitau. O mea e leʻi mafaufauina e tutupu i vaiaso muamua e lua o le vaitau, ma sili atu nai lo se isi lava taimi i lenei tausaga.
Muamua, o fua fa'atatau o lo'o fa'aulu i lalo. O le Aso Gafua, na sili ai le Thunder, Jazz, Spurs ma Trail Blazers 18-8; e tolu o na au e fa na faiaina ia Victor Wimbama. O le Pacers e 3-4 ma lona fitu i le liki i le solitulafono. I le taimi nei, o le au tauva e toalima ua molia - o le Clippers, Warriors, 76ers, Heat ma Nets - e 11-22.
Eli loloto ma o le a faʻateleina le uiga ese. O 'au puipui malolosi e lua o le vaitau ua te'a, Boston ma le Golden State, na mae'a le 22 ma le 23. O Memphis ma Miami o lo'o tulaga fa ma le lima. O le vaitau lenei e 28 ma le 20. Fa'amalie atu, ae afai e te fia va'ai i le pito i luga o le 10 puipuiga, e tatau ona e vala'au ia Jazz po'o Wizards.
E le gata i lea, e vave lava. O loʻo matou talanoa e uiga i se faʻataʻitaʻiga o taaloga e ono o loʻo faia e le tele o nei 'au. O nisi fa'ate'ia e mafai ona fa'atatau i le laki ma isi ituaiga o fa'ailoga. Mo se fa'ata'ita'iga, e leaga le amataga o le Nets i le 1-5 ma fa'ai'u i le tulaga mulimuli i le puipuiga, ae na fanaina fo'i e a latou fili le 43.8 pasene o le 3, lea e le mafai; O Brooklyn e lona fa i le puipuiga ma le 2 'ai. I le isi itu, o le amataga fa'ate'ia a Charlotte e aunoa ma ni tama ta'a'alo e to'alua i tua atonu na a'afia i le puipuiga a Jedi e 3 'ai, lea e na'o le 28.2% mai le 3-point range.
O nei mataupu sa sili ona ta’uta’ua i le A’ai o Agelu, lea na fa’afuase’i ai ona amata le ta’aloga a le Lakers ma le Clippers i solitulafono sili ona leaga e lua a le liki ma sili ai le 2-8 pe a le ta’alo le tasi i le isi. E matua sauā lava i latou i le solitulafono ma e sili atu le leaga nai lo le Nu. 28 Orlando. O le 107.9 'ai a le Magic i le 100 'ai e latalata atu i le averesi o le liki nai lo le 102.2 'ai a le Clippers i le tulaga 29.
O tauiviga a le Lakers na maua ai le toatele o le atunuu ma o mafatiaga o le Clippers na matua natia ai i latou mai le atunuu. E mafai ona latou suia le latou mautauave i le "Faafetai i le Atua mo le Lakers." Peita'i, o ta'aloga ta'ilua i le Aso Sa i le malae sa ta'ua muamua o le Staples Center na fa'aalia ai o fa'alavelave muamua a le Clippers e ono tutusa lava le fa'alavelave e pei o le latou au kalapu, ona o lo latou fa'ato'ilaloina 112-91 na pa'u ai i le 2-4.
Mo 'au e lua, o la latou tauiviga e faʻavae i luga o le faʻafitauli autu o le matematika. O le mea sili e iloa e Lakers: e fa'afefea ona latou sikoa pe a leai se tasi e mafai ona fana sa'o? Na matua malosi le taaloga a le Lakers (tolu i le puipuiga!) ma faaliliu ai le tele o tolu ta'a. E le mafai ona latou faia - o le fana mai le 3-point range o se fa'avalevalea 26.6% i lenei vaitau. E le itiiti ifo ma le tasi le po, na latou maua ai le 123 'ai i le Aso Sa na manumalo ai ia Denver, ae o loʻo tumau pea fesili ogaoga. Ina ua fanaina e lenei 'au le 28.6% mai tua o le arc i le vaitau muamua, sa sili atu ona faigata ona faʻateʻaina i latou o se tuusaunoaga.
Ole suiga ole Lakers? Aisea ua faaosofia ai e Russell Westbrook ma Anthony Davis le faamoemoe i LA i le taimi nei
I le taimi nei, o le fatu o le faafitauli a le Clippers (e pei ona faʻaalia ma le mautinoa e le matou Lowe Murray) o le a e le fana, e le mafai ona e sikoa, ma o le Clippers o loʻo faiaina le taua mo le umiaina i se tulaga mataʻutia. E ui ina pulea e leoleo, ae o le latou 16.1 pasene o tupe maua o loʻo i le maila mulimuli.
E fa'afefea ona fepea'i tele e se 'au ta'a fanafana? O se mea faapena. O le tama'i Clippers e tulaga 27 fo'i ile pasene o le toe fa'afo'i. O lea la, i le 100 o mea, e mulimuli le Clippers i sikoa sikoa ma lona lua i le togi saoloto mulimuli; afai e te le lavea soo, e le afaina po o le a le mea e te lavea.
O le Clippers e mafai ona faʻaalia manino i le utiuti o le avanoa o Kawhi Leonard, ae na latou maua lenei faʻafitauli i le tausaga talu ai ma e leai se mea e sili ona leaga.
O le filosofia atoa a le Clippers e fa'avae i luga o le mea moni e lua o latou apaau All-Star e faalagolago i ai ma le tele o filifiliga lelei. E oo mai i le taimi nei e lei faia lava. Faagalo le All-Stars: Paul George e le'i avea ma se tagata taalo masani. O Norman Powell ma Reggie Jackson na pauu i ona tafatafa, ma le tele o mea na leiloa i le sailiga o tagata osooso.
Toe fo'i, afai e ta'alo se 'au i se ta'aloga masani e 10, masalo o se fa'alavelave pupuu. Pe atonu o latou i lenei vaitau. Matou te le iloa lava.
O le mafuaaga lena o le tele o 'au atamamai e tetee malosi i le valaau "Loʻu atua, fai se mea!" faia suiga tetele o laina i le lua vaiaso muamua. Ua tatou va'aia ua amata ona fa'atupu fa'ata'otoga o le fa'ata'ita'iga, ae e le'i lava fa'amatalaga.
I le tulaga lea, e iai fo'i le le lava onosa'i mo 'au uma e lua a Los Angeles e fa'atatau i le taimi e fa'agata ai le malosi tele a le latou fetu i luma, ae lua fesili e tatau ona tali muamua.
O le fesili manino muamua o le: "O le a le mea tatou te manaʻomia?" E ono tali mai le Lakers i se lavea, ae o le Clippers atonu e manaʻo i se lapoʻa tele.
Ae tatou manatu mo sina taimi, o vaivaiga ia na faaalia e nei au i le amataga o le vaitau o ni faafitauli moni lava ma e le mafai ona alu ese. E i ai se isi fesili taua: pe aoga le faasaoina o lenei 'au?
Ae maise o le Lakers, o le uiga lena o le isi 15-20 taaloga. E masani ona fa'alogoina o le fefa'ataua'iga o ni ta'amilosaga muamua e lua i le lumana'i ma Russell Westbrook i Indiana mo Buddy Hild ma Miles Turner ose avanoa fa'aopoopo e fa'aopoopo atili ai ni ata, ae mata o le a lelei atili ai?
E le o se uiga pe na te faagaioia le aū. E na'o le mamao o le aū i le agavale, ma atonu e le afaina. E aoga le susunuina o ni filifiliga se lua e fa'aiva ai nai lo le sefulutolu? Ua sauni le Lakers e inu a latou vaila'au i lenei vaitau, amata le taumafanafana i filifiliga filifilia ma se totogi mama mama, ma toe amata ia LeBron James ma Anthony Davis? Mo le taimi nei, o le finauga e faapea o le amataga tuai a le Lakers e sili atu ai se fefaʻatauaʻiga faʻa-Indiana, ae ou te manatu o loʻo lava faʻafitauli i le latou amataga e ono faʻaitiitia ai le ono latou tulituliloaina o le 2022-23 vaitau i le lumanaʻi.
(Fa'aaliga ia i latou na una'ia nei 'au e va'a: E mana'omia uma le Lakers ma le Clippers e fefa'ataua'i ata i se fefa'ataua'iga muamua. E le'i tupu.)
Ia tatou faatali ma vaai. E le gata i Los Angeles, ae faapena foi i Brooklyn, Miami, Philadelphia ma le Golden State. I se taimi, o nei 'au o le a lava faʻataʻitaʻiga o taʻaloga e faʻaalia manino ai o latou vaivaiga muamua o se faʻafitauli, ma afai o lea, o le a latou filifili pe faʻamalosia a latou laina e ala i le maketi fefaʻatauaʻiga.
Tatou te le maua. E le faʻatagaina, o le tele o ofisa i luma e faʻaaogaina le 20-taaloga faʻailoga e fai ma siaki moni i le mea o loʻo i ai, ma toeititi atoa le masina. Ae maise i Los Angeles, o le a tele vaiaso faigata o le aoina o faʻamatalaga.
O le taimi lava e amata ai le vaitau, o le tele o le faiga o filifiliga i le ofisa i luma e faia i se vaitaimi, ae o loʻo i ai se isi mea e fai ile Halloween.
Ole aso mulimuli lea e mafai ai e 'au ona fa'atau filifiliga lona tolu ma le fa tausaga ile ta'amilosaga muamua konekarate rookie sa sainia i le 2020 ma le 2021. O se fa'ai'uga leaga (fa'anoanoa) e tatau i le 'au ona filifili le filifiliga i le tausaga a sau i le tausaga vave, ma le atoatoa. vaitau i le va.
O 'au e filifili mai i lenei filifiliga e fa'atapula'a le aofa'i o tagata ta'aalo e mafai ona latou ofoina atu i sui fa'asaoloto (e le mafai ona sili atu le numera o filifiliga), o lea afai e lelei le vaitau o le tagata ta'alo, o ia o Gonzo. I le taimi lava e tasi, o le ai ai pea i lau lisi mo le tausaga atoa, lea e ono taofia ai oe mai le tuʻuina atu o lenei filifiliga.
O Phoenix, mo se faʻataʻitaʻiga, na teena le palota lona tolu o le tausaga 2020 Jalen Smith i le vaitau na teʻa nei, ma iu ai ina faʻatau atu o ia i Indiana, lea na toetoe lava a vave ona liliu atu i le tulimanu ma sainia se konekarate fou ma le Pacers ina ua maeʻa le vaitau.
Ona o nei iloiloga ma le mea moni o le tele o filifiliga tau konekarate e taugofie, o 'au e foliga mai e matua faaosoosoina e faʻaopoopo tausaga filifiliga. Na o le pau lava le tagata taalo na teʻena le tolu tausaga o le siitia o le Iuta o Leandro Bolmaro, o le na lisiina o se na faiaina i se fefaʻatauaʻiga mo Rudy Gobert ma e le o iai i fuafuaga a le Jazz. (Na faʻateʻaina foi e San Antonio le 2021 rookie Josh Primo i le faaiuga o le vaiaso, ae ua uma ona faʻatau lana filifiliga lona tolu tausaga.)
O le fua faatatau o le taliaina o le filifiliga lona fa tausaga e toetoe lava a maualuga, e aofia ai ma le ulugalii ou te fiafia i ai. O New Orleans' Kira Lewis Jr. na manuʻa ma faaleaogaina uluaʻi vaitau e lua, ma o loʻo i ai pea le Pelicans se $5.7 miliona filifiliga mo ia i totonu. 2023-24 ma fa'afitauli tau lafoga taugata. O Malachi Flynn o Toronto o loʻo tauivi foi e maua le malosi, ae naʻo le $ 3.9 miliona mo le vaitau 2023-24, lea e manatu le Raptors e le afaina. Na maua e Detroit se $7.4 miliona filifiliga mai ia Kylian Hayes ae sa le manao e aveese le filifiliga lona fitu i le 2020 ata.
Mulimuli ane, na o le pau lava le filifiliga na teena o le Utah's Udoka Azubuike, le 27th pick i le 2020, e tau le taalo, ma Orlando's RJ Hampton.
O Hampton e ofoofogia ona o le Magic o loʻo toe fausia, o Hampton e na o le 21 ma o lana $ 4.2 miliona filifiliga i le tausaga a sau e le mamafa. Ae ui i lea, na tauivi Hampton i lana vaitau lona lua (8.5 PER, 48.1 pasene fana), ma sili atu ona taua, atonu e le lava le avanoa o le Magic mo ia. O Orlando ua uma ona saini le au taaalo e 12 mo le isi vaitau ma o le a lua ta'amilosaga muamua ma (atonu) o se tulaga maualuga lona lua i le taamilosaga lona lua i le 2023.
(Manatua: o lenei vaega e le o fa'amatalaina ai le va'aiga sili i vaiaso ta'itasi. Na'o le mea na ou va'ai i ai.)
Na ou auai i le Ovataimi Elite Pro Day i Atlanta i le Aso Lua, lea na matou vaaia ai le toatele o le 17 ma le 18 tausaga o toleni le fa i le fa ma le lima i le lima i luma o le toetoe lava o sikauti uma. 'Au i le liki ma nisi o matai sili.
E ui o le tele o tama taaalo o le a le mafai ona tusia i totonu o se tausaga pe lua, o le pale pale o le lisi o le OTE o le masaga uso Amen ma Ausar Thompson. O le tele o tagata su'esu'e e va'aia Amen Thompson o se filifiliga lona tolu i le fa'ata'ita'iga, a'o Ausar o lo'o ta'ua o se lu'i feololo i le maualuga. O i laua uma e 6-futu-7 afeleti agai i luma e mafai ona uu le polo ma puipui mai le tele o tulaga, e ono avea ai i latou taitoatasi ma apaau faataamilo uma e moemiti i ai GM. (O lo tatou Sam Vesenye o loʻo faʻamoemoe o Amene e avea ma Nu. 3 i lana faʻataʻitaʻiga lata mai ma Ausar e Nu. 10.)
O le vaai atu ia i latou i ona lava mata, na faamaonia ai e Amene mea uma na tusia - o ia e lapoʻa, faʻafetaui le polo, oso faʻamalosi mai le fola. (O loʻo faʻaola pea Ossar mai se manua talu ai nei e leʻi afaina ai lana taʻaloga poʻo le pasi, ae manino na afaina ai lana fana i le Aso Lua.) E malosi atu le pa a Amene i le puipuiga mai le dunks.
E le gata i lea, Amene, aemaise lava, o loʻo i ai se saʻo saʻo. O se tasi lea o ona vaivaiga tele, ma e le faapea na vave ona avea o ia ma Stephen Curry. Ae sa'o le taamilo o le polo, o foliga e toe fai, ma e oo lava i misi e foliga mautu. Ua ou vaai i le toatele o le 19 tausaga le matutua o foliga leaga. O le oso oso a Ausar e foliga mai o se galuega o loʻo faagasolo, ae e foliga mai o loʻo i luga o le fata taumatau pe a faʻatusatusa i le auala na ou vaʻaia ai i le tausaga talu ai.
E iai ni nai mea e tatau ona filifili pe a e mana'o moni iai. E fua uma le maualuga ma lima pupuu; e mafai foi e se tasi ona finau mai e lua uma lima taumatau ma faʻalagolago tele i le faʻamaeʻaina ma o la vae i feoaiga. O le a atoa foi lo latou 20 ma le afa i le ata faataitai o le po, lea e umi se taimi e alu ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tasi le tausaga e sili atu nai lo le au muamua e lua, Victor Wimbanyama ma Scott Henderson.
Ae ui i lea, ou te manatu o laʻu vaai ia Thompson e sili atu le faʻamoemoe nai lo le maliega. O manatu faaalia i o latou uiga ma uiga sa matua'i lelei, ma sa tau leai ni faafitauli i le pueina o ata. Mo se faʻataʻitaʻiga, ou te faʻatusatusa Ausar Thompson i le New Orleans rookie Dyson Daniels, o se tamaʻitaʻi e tutusa lona lapoʻa, faʻapipiʻi polo ma le malosi puipui, o se talaaga malosi, ma se fana fefiloi; Na filifilia e Daniels lona 8 atoa i le ata faataitai o le 2022.
Amene Thompson e maualuga lona taualuga, aemaise lava pe a mau lana fana. O se sikoa tele e mafai ona uu le polo ma pasi o le numera sili lea ona mana'omia i le liki; e oo lava i se "faanoanoa" lomiga a Thompson semanu o se tagata taalo taua tele.
Fa'asoa ile The Athletic e a'oa'o atili e uiga i au ta'aalo, au, liki ma kalapu e te fiafia iai. Tofotofo ia i matou mo le vaiaso.
O le 20 tausaga o John Hollinger i le NBA e aofia ai vaitau e fitu e avea ai ma sui peresitene o le pasiketipolo mo Memphis Grizzlies ma galuega faasalalau i le ESPN.com ma le SI.com. O se paionia i suʻesuʻega pasiketipolo, na ia fatuina ni fua faʻatatau, aemaise lava le tulaga PER. O ia foi o le tusitala o lomiga e fa o Pro Basketball Predictions. I le 2018, na ia maua ai le Lifetime Achievement Award i le Sloan Motion Analysis conference. Mulimuli ia Ioane ile Twitter @johnhollinger


Taimi meli: Nov-03-2022